Szabadidő és szórakozás

Az Őrség területén

Tanösvények az Őrségben

A tanösvények szabadon látogathatóak. Tájékoztató táblák, térképes bemutató táblák szolgálják a tájékozódást, de előre történő bejelentkezéssel szakmai idegenvezetés is igényelhető.

További információk

FÜRDŐHELYEK

Bad Gleichenberg, Ausztria

Strandfürdő. Csúszdás, parkosított élményfürdő kicsiknek és nagyoknak. Kabinbérlési lehetőség, a terület zárt és biztonságos.

Moravske Toplice (Alsómarác), Szlovénia

Nemzetközi hírű fürdő 9 termálmedencével, óriáscsúszdával.

St. Gotthard Spa & Wellness, Szentgotthárd

Animációs, élmény- és termálpark, kényeztető szolgáltatásokkal, kikapcsolódást és regenerálódást nyújt a vendégek számára.

Termálfürdő, Lenti

Termálfürdő, a nyári szezonban szabadtéri úszómedencével, élménymedencével, óriáscsúszdával, pálmakerttel. Szabadtéri területén un. Szent György-sugárzások találhatók. Az Energiaparkban kikövezett rész mutatja a Szent György-vonalak irányát, a sugárzás legintenzívebben ezek kereszteződésében, az úgynevezett karóknál érvényesül. A parkban 1–2 órát javallott eltölteni.

Szabadidőpark

Csesztreg

A 2001-ben átadott épületegyüttes egy mesterségesen duzzasztott tó mellett terül el a falu határában.

A park területén emelkedik az István-Gizella Harangtorony, mely kilátóként üzemel. A tó kitűnő vízminőséggel várja fürdőzőket és a horgászat szerelmeseit egyaránt. A tó körül tanösvény vezet, mely játékos módon mutatja be a terület jellemző élővilágát, természeti kincseit.

Az épületek mellett két futballpálya, kézilabdapálya, strandröplabda pálya kínálta lehetőségek feledtetik az ide látogatókkal a mindennapok gondjait.

Horgásztavak, nyíltvízi strandok

Borostyán tó | Zalalövő

Hársas tó | Máriaújfalu

Vadása tó | Hegyhátszentjakab

Dobokay Lovasudvar | Őriszentpéter,

Kerca Biofarm | Kercaszomor

Tereplovaglás és lókiképzés | Ivánc

Lovaglás, kocsikázás