Kulturális kiruccanás Mariborba

Különböző programok

2024. június 15.

Kulturális kiruccanás Mariborba

Az Őri Alapítvány látogatást szervez a hangulatos Dráva-parti városba, Mariborba, 2024. június 15-én, vasárnap.

A látogatásra a NO BORDER WORD című szlovén-magyar kisprojekt keretében kerül sor, amit az Őri Alapítvány és a Kulturni Center Maribor valósít meg. A projektben képzőművészeti kiállítások és nyilvános művészeti találkozók lesznek, szlovén-magyar résztvevőkkel.

Az első, június 15-i alkalommal az Őrségben gyökerező művészeket kísérhetünk Mariborba. Balogh István Péter festőművésznek nyílik kiállítása, előtte a Stájerországi Veteránok Bandája játszik, utána pedig – afféle „őrségi veteránokként” – a Neil Young Sétány.

A közös kultúr-kaland mellett, ha szerét ejthetjük, szétnézünk a városban is. Utazás egyénileg, vagy kellő számú jelentkező esetén csoportosan. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés az orseg@orseg.hu e-mail címen május 20-ig.

A programról:

Balogh István Péter kiállítása

„Balogh István Péter festményein mindig valami sejtelmesség, vagy többféleképpen magyarázhatóság van jelen. Művei által magunk köré álmodhatunk egy kicsit groteszk, de nagyon-nagyon szerethető világot, olyan nagyon hétköznapit, nyugodtat, boldogot, amilyen a valóságban nincs is.”

Jolsvai András művészeti író 

Stájer Veteránok Bandája

A fúvószenekar 2002-ben alakult, Ervin Hartman kezdeményezésére. Néhány alapító tag még ma is részt vesz az együttes munkájában, ahol a társasági életre és az örömteli együtt muzsikálásra helyezik a hangsúlyt.

Neil Young Sétány

Zenei formáció, melyet Rátóti Zoltán színművész, Huzella Péter (Kossuth Díjas énekes, zeneszerző) és Tóth István (az Őrségben élő zenész) hozott létre, első sorban Neil Young és az egykori Woodstock generáció dalainak megszólaltatására. A kezdeményezés lényeges eleme, hogy ezek a klasszikus rock korszak hagyományában gyökerező szerzemények magyarul szólalnak meg, Sülyi Péter (az Omega együttes szövegírója) tolmácsolásában.

Őri Alapítvány - Őriszentpéter

Kulturni Center - Maribor

Részletek

Helyszín

Toti DCA, Gorkega ulica 34, 2000 Maribor, Szlovénia

Kezdés: 18:00